مهاجرت تحصیلی: بررسی هزینهها و فرصتهای بورسیه برای دانشجویان بینالمللی
مهاجرت تحصیلی به خارج از کشور هزینههای مختلفی بهدنبال دارد که باید آنها را پرداخت کنید. این هزینهها شامل شهریه دانشگاه، محل سکونت، سفارت، خرید کتاب و… میشود. ازآنجاییکه مبلغ این هزینهها بالاست، اغلب دانشجویان تلاش میکنند تا کمکهزینههای تحصیلی مختلفی دریافت کنند. بورسیههای تحصیلی گوناگونی برای افرادی که برای ادامه تحصیل اپلای میکنند، از سوی دانشگاهها و دولتها تدارک دیده شدهاست. رقابت تنگاتنگی برای دریافت فاند یا بورسیههای مختلف بین دانشجویان وجود دارد. ما درادامه این مطلب شرایط و مدارک لازم برای استفاده از فرصتهای بورسیه را بررسی میکنیم؛ پس تا انتها با ما باشید.
اخذ بورسیه تحصیلی خارج از کشور چه شرایطی دارد؟
در ابتدا باید اطلاعات کاملی از مهاجرت تحصیلی و مدارکی که برای دریافت بورسیه نیاز است، داشته باشیم. این مدارک شامل موارد زیر میشوند.
- بهمنظور اثبات تواناییهای زبانی، باید مدرک تافل 80 تا 100 یا آیلتس 6.5 تا 7.00 داشته باشید.
- کلیه مدارک پایه تحصیلی قبلی خود را ارائه دهید. برای نشاندادن موفقیت تحصیلی، معدل شما باید بالا باشد که برای هر دانشگاه متفاوت است.
- برای اثبات توانایی و استعدادهای خود در زمینه تحصیلی، باید توصیهنامه بسیار خوبی از سوی اساتید یا کارشناسان مربوطه ارائه دهید.
- دانشجویان باید برای دریافت بورسیه، انگیزهنامه بنویسند و بهوضوح مشخص کنند که هدف آنها از انتخاب رشته و دانشگاه موردنظرشان چیست.
- دانشجویان باید پژوهشها، مقالات یا مستندات علمی ارائه کنند که تخصص و تجربه آنها را در زمینه تحصیلی آنها بهاثبات برساند.
انواع گوناگون بورسیههای تحصیلی
در این بخش انواع بورسیههایی را که کشورها برای مهاجرت تحصیلی و دانشجویان مقاطع مختلف در نظر میگیرند، بررسی میکنیم:
بورسیههای تحصیلی بدون نیاز به فعالیت
این بورسیهها برای افراد با رتبه برتر و نخبه در نظر گرفته شدهاست. کسانی که بورسیههای این گروه را دریافت میکنند، لازم نیست در قبال دریافت آن فعالیت خاصی انجام دهند. این بورسیهها بهصورت زیر هستند:
- بورسیه SCHOLARSHIP
هدف این بورسیه ترغیب و تشویق افراد برای ادامه تحصیل است. این بورسیه جزو گزینههای فولفاند محسوب میشود؛ یعنی کلیه هزینههای دانشجو توسط دانشگاه پرداخت میشود. دانشجویانی که برای دریافت این بورسیه کاندید میشوند، باید از نظر دانشگاه شرایط ایدئالی داشته باشند. - بورسیه فرصت مطالعاتی Fellowship
این بورسیه برای دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد و دکتری در نظر گرفته شدهاست. بورسیه فلوشیپ برای دانشجویانی است که ترجیح میدهند بهمنظور تقویت سطح علمی خود و همچنین موفقیت در رشته تحصیلی، از فرصتهای پژوهشی و مطالعاتی استفاده کنند.
بورسیههای مهاجرت تحصیلی همراه با فعالیت
این بورسیهها مانند نمونههای قبلی بهصورت فولفاند نیستند و کلیه هزینههای دانشجویان را پرداخت نمیکنند. انواع مختلف این بورسیه شامل موارد زیر میشود:
- دستیار تحقیق research assistantship
به این بورسیه RA نیز گفته میشود که افراد بهعنوان دستیار آزمایشگاه شناخته خواهند شد. البته کار این افراد در آزمایشگاه نیست؛ بلکه به اساتید در نوشتن کتاب یا مقاله کمک میکنند. همچنین اگر به فعالیتهایی مانند تحقیقات میدانی و نظرسنجی نیاز باشد، این دانشجویان آن را انجام میدهند. - دستیار تدریس Teaching Assistantship
به این بورسیه TA نیز گفته میشود و اگر بخواهیم آن را سادهتر برای شما بیان کنیم، مانند استاد حل تمرین در ایران است. این فعالیت بورسیه محسوب نمیشود؛ بلکه کار دانشجویی است که استاد آن را به دانشجو محول کرده و حقوق دانشجو را دانشگاه یا استاد پرداخت میکند. - کارآموزی یا Internship
یکی روشهایی که دانشجویان بعد از مهاجرت تحصیلی میتوانند با استفاده از آن شهریه خود را پرداخت کنند، کارآموزی است. دانشجویان میتوانند برای کارآموزی در حوزه رشته تحصیلی خود تقاضا بدهند که درصورت موافقت و آغاز این دوره، حقوق آنها پرداخت میشود.
بررسی بورسیه تحصیلی کشورهای مختلف
در این بخش بورسیه تحصیلی کشورهای مختلف جهان را بررسی میکنیم. این کشورها عبارتاند از:
بورسیه تحصیلی کانادا
کانادا از کشورهای مهاجرپذیری بهحساب میآید که متقاضیان زیادی از سراسر دنیا برای تحصیل در دانشگاههای آن به این کشور مهاجرت میکنند. بورسیههای تحصیلی کشور کانادا محدودیتهای زیادی دارد و رقابت برای دریافت آنها بسیار زیاد است. اغلب کمکهزینههای تحصیلی این کشور برای مقطع ارشد و دکتری در نظر گرفته شدهاست. شما بعد از مهاجرت تحصیلی به این کشور، به 13هزار تا 40هزار دلار کانادا در سال نیاز دارید. دانشجویان این کشور از طریق دریافت اسکالرشیپ، بورسیه و گرنت میتوانند هزینههای خود را تامین کنند. این کمکهزینهها نیاز به بازپرداخت مجدد ندارند.
بورسیه تحصیلی کشور آمریکا
اغلب افراد رویای تحصیل و زندگی در آمریکا را در سر میپرورانند. امکانات آموزشی دانشگاههای آمریکا بسیار زیاد است و نظام آموزشی آن نیز رشتههای تحصیلی متنوعی دارد. این کشور بهدلیل تقاضای بالای دانشجویان برای دریافت بورسیه، شرایط گوناگونی را تعیین کردهاست. باتوجهبه عمومی یا خصوصیبودن دانشگاهها در آمریکا، هزینههای تحصیل متفاوت است. هزینههای تحصیل در آمریکا از 10هزار دلار شروع میشود و به 55هزار دلار در سال نیز میرسد. افراد برای مهاجرت تحصیلی باید رزومه قوی، ثبت اختراع، معدل بالا در مقطع تحصیلی پیشین و مقالههای علمی معتبر داشته باشند.
بورسیه تحصیلی آلمان
چنانچه در رشتههای مهندسی یا فنی درس خواندهاید و قصد دارید به خارج از کشور مهاجرت کنید، آلمان بهترین گزینه است. این کشور کارخانههای صنعتی پیشرفتهای دارد و در صنعت خودروسازی از کشورهای سرآمد بهشمار میرود. شاید برایتان جالب باشد بدانید که در میان کشورهای خارجی گوناگون، هزینه تحصیل در آلمان بهمراتب کمتر از کشورهایی مانند آمریکا، کانادا و استرالیا است. مراکز خصوصی و دولتی زیادی در آلمان وجود دارد؛ به همین خاطر شهریه تحصیل در مراکز آموزشی و همچنین دریافت بورسیه تحصیلی بسیار متفاوت است.
معمولا برای مهاجرت تحصیلی و حضور در دانشگاههای خصوصی دانشجویان باید 5 تا 6هزار یورو در هر ترم خرج کنند. بورسیههای تحصیلی این کشور به دانشجویان دکتری نسبت به دیگر مقاطع تحصیلی راحتتر اعطا میشود. شرایط دریافت آن نیز شامل رزومه قوی، مقالات چاپشده و نمره زبان بالاست. بورسیه ها نیز به دو شیوه ارائه میشوند:
- بورسیههایی که کلیه هزینههای تحصیل و زندگی را پرداخت میکنند.
- بورسیههای نیمهکامل که بخشی از هزینههای زندگی و تحصیل را پوشش میدهند.
جمعبندی
در این مطلب فرصتهای دریافت بورسیه برای دانشجویان بینالمللی را بررسی کردیم. مهمترین چیزی که میتوانید با استفاده از آن در کشورهای مختلف بورسیه بگیرید، نمرات، معدل بالا و پژوهشهای مختلف است. افراد نخبهای که در رشتههای گوناگون تحصیلی به تحقیق و پژوهش میپردازند، میتوانند برای مهاجرت تحصیلی و دریافت بورسیه از دانشگاههای معتبر اپلای کنند. موسسه سیم آخر با استفاده از کارشناسان مجربی که در اختیار دارد میتواند شما را برای اخذ پذیرش و دریافت بورسیه از دانشگاههای برتر دنیا یاری دهد.