مهاجرت کاری به لیتوانی
لیتوانی در شمال شرق اروپا واقع شده و بزرگ ترین کشور منطقه بالتیک است. رشد اقتصادی این کشور در سال های اخیر موجب کاهش نرخ بیکاری شده است. لیتوانی در حال حاضر دارای اقتصادی آزاد است که متکی بر صنعت، خدمات، صادرات و واردات می باشد. شرکت های بین المللی فراوانی به دلیل موقعیت استراتژیکی در منطقه بالتیک، دسترسی آزاد به بازارهای مالی و تجاری کشورهای اسکاندیناوی اتحادیه اروپا در کشور لیتوانی حضور دارند.
شرایط صدور ویزای کار لیتوانی برای نیروی کار خارجی
کارفرما اهل لیتوانی باید در ابتدا آگهی استخدام موقعیت مورد نیازش را به مدت 3 ماه در سایت های کاریابی داخلی منتشر کند، اگر طی مدت ذکر شده نیروی کار مورد نظرش پیدا نشد باید آگهی را در سطح اتحادیه اروپا منتشر کند، زیرا اولویت استخدام برای نیروی کار اروپایی است، اگر نیروی کار مورد نظر کارفرما در سطح اروپا نیز یافت نشد می تواند نیروی کار خارجی مورد نظر خود را وارد کشور کند.
دریافت اجازه کار برای شروع فعالیت کاری در لیتوانی
درصورتی که با درخواست کارفرما برای استفاده از نیروی کار خارجی موافقت شود او می تواند شروع به انجام پروسه ورود نیروی کار خارجی به کشور لیتوانی را آغاز کند. که از مهم ترین مراحل آن اخذ اجازه کار می باشد. نیروی کاری که اهل کشور لیتوانی و عضو اتحادیه اروپا نمی باشد نیاز به کسب اجازه کار از دولت این کشور را دارد تا بتواند پس از ورود به لیتوانی مشغول به کار شود.
مدارک مورد نیاز جهت کسب اجازه کار در لیتوانی
- ارائه رزومه کاری که نشان دهد متقاضی دارای حداقل 1 سال سابقه کار است
- ارائه درخواست ویزای کاری
- 2 کپی از پاسپورت
- رسید پرداخت هزینه درخواست ویزا کاری
- ارائه مدرک نشان دهنده اینکه نیروی کار از سوی کارفرما اهل لیتوانی جاب آفر دریافت کرده است یا با او قرارداد کاری دارد
- گواهی عدم سو پیشینه
انواع ویزای کار لیتوانی
• ویزای ملی نوع D، در این نوع ویزا نیروی کار مهاجر باید طی زمان مشخص شده که حدود یک سال است در لیتوانی بماند و پس از اتمام این دوره باید ویزای خود را تمدید کند.
• ویزاهای یکبار ورود، برای متقاضیانی صادر می شود که قصد دارند به طور دائم در لیتوانی زندگی کنند.
• ویزاهای چند بار ورود، متقاضیانی اقدام به دریافت این نوع ویزا میکنند که قصد دارند برای تحصیل، انجام یک کار حقوقی و یا تحقیقات به لیتوانی سفر کنند.
مدارک مورد نیاز جهت اخذ ویزای کار لیتوانی
- پاسپورت معتبر
- جاب آفر یا قرارداد کاری معتبر
- اجازه کار در لیتوانی
- گواهی سلامت پزشکی
- بیمه مسافرتی
- مدارک تحصیلی
- گواهی تمکن مالی
- پرداخت هزینه درخواست ویزای کاری لیتوانی که حدود 120 یورو می باشد
- عکس در ابعاد عکس پاسپورتی
- گواهی عدم سو پیشینه
- رزومه کاری
کاریابی در لیتوانی
از بهترین روش های کاریابی به میتوان مراجعه به سایت های کاریابی یا موسسات کاریابی اشاره کرد، از این طریق می توان مناسب ترین شغل در کشور مورد نظر، لیتوانی را پیدا کرد و برای دریافت موقعیت شغلی اقدام کرد. در ادامه برخی از بهترین سایت های کاریابی در لیتوانی را معرفی می کنیم:
- www.cv.it
- www.learn4good.com
- www.overseasjobs.com
- www.ldb.it
- www.careerjet.ae
- www.eslemployment
ساعت کاری در لیتوانی
ساعت کار کارمندان در روز 8 ساعت و در هفته 40 ساعت است. این ساعت کاری برای نیروی کار داخلی و خارجی یکسان است. دانشجویانی که قصد کار در حین تحصیل دارند نیز می توانند 20 الی 30 ساعت در هفته مشغول کار پاره وقت شوند.
میزان حقوق و دستمزد در لیتوانی
میزان حقوق و دستمزد در کشور لیتوانی سالانه 24000 یورو می باشد. به طور کلی این درآمد در بخش های مختلف اقتصاد متغیر است. حداقل دستمزد در بخش کشاورزی 850 یورو و در بخش فناوری 1430 یورو تخمین زده شده است.
مشاغل مورد نیاز در لیتوانی
- مهندس تولید
- مهندس برق
- مهندس تعمیر و نگهداری تجهیزات
- مهندس شیمی
- تکنسین خیاطی
مشاغل پر درآمد در لیتوانی
- پزشک و جراح
- قاضی
- وکیل
- رئیس بانک
- مدیر عامل
اخذ اقامت دائم لیتوانی از طریق مهاجرت کاری
اگر نیروی کار خارجی تمایل داشته باشد که زندگی خود را در کشور لیتوانی ادامه دهد باید ویزای موقت خود را تا 5 سال، هر سال تمدید کند، سپس می تواند اقامت دائم لیتوانی را دریافت کند. در صورت رعایت قوانین و شرایط پس از گذشت 10 سال می تواند برای اخذ پاسپورت لیتوانی نیز اقدام کند و برای همسر و فرزندان زیر 18 سال خود نیز اقامت دائم و شهروندی بگیرد.
با توجه به هدف شما در خصوص مهاجرت کاری به لیتوانی بهتر است تمامی شرایط و موقعیت های لیتوانی را به خوبی بررسی کنید و در صورت نزدیک بودن به معیارها و شرایط خودتان اقدام به مهاجرت به این کشور کنید، زیرا تمامی کشورها دارای مزایا و معایب خود هستند، در صورت مهاجرت به لیتوانی با چالش هایی مانند زمستان های سخت و طولانی، تفاوت فرهنگی، ضعف در خدمات پزشکی، و… مواجه خواهید شد.