مهاجرت به فنلاند از طریق کار
فنلاند از ثروتمندترین کشورهای اروپا با دستمزد بالا و نرخ بیکاری پایین است. فنلاند دارای پیشرفته ترین و استاندارد ترین سیستم آموزشی جهان است، این کشور جزو کشورهایی با کمترین فساد اقتصادی است، اقتصاد این کشور بیشتر بر صادرات تکیه دارد مانند صادرات ماشین آلات، آهن آلات، کاغذ، و…، در حالی که در بیشتر کشورهای اروپایی رکود اقتصادی وجود دارد فنلاند در وضعیت بهتری به سر می برد.
انواع ویزای کار فنلاند
ویزای کارآفرینی
اگر شما خود اشتغال باشید یا فعالیت های کارآفرینی انجام دهید یک کارآفرین محسوب می شوید، به طور کلی متقاضیانی که فریلنسر هستند یا کارآفرین می توانند برای دریافت این ویزا اقدام کنند.
ویزای جستجوی کار
این ویزا اکثرا برای دانشجویانی که تحصیل خود را به اتمام رسانده اند و قصد دارند در فنلاند شاغل شوند صادر می شود و تا یک سال اعتبار دارد.
ویزای تخصصی فنلاند
متقاضیانی که دارای تخصص خاص، مهارت بالا در یک حوزه کاری و حقوق ماهیانه 3000 یورو هستند می توانند برای دریافت این ویزا اقدام کنند.
ویزای استارت آپ فنلاند
متقاضیانی که قصد راه اندازی یک کسب و کار جدید را دارند می توانند برای دریافت این ویزا اقدام کنند اما پیش از شروع کار باید نامه تاییدیه کسب و کار خود را به مقامات مربوط فنلاند ارائه دهند.
ویزای کار فصلی فنلاند
این نوع ویزا کوتاه مدت و معمولا 3 ماهه می باشد.
ویزای کار تجاری فنلاند
این ویزا برای متقاضیانی صادر می شوند که قصد شرکت در سمینار یا کنفرانس های کاری را دارند، این ویزا اجازه کار مستقیم در فنلاند را به شما نمی دهد و حداکثر 90 روز اعتبار دارد.
بلو کارت فنلاند
متقاضیانی که قصد کار در فنلاند را دارند و از تمامی شرایط عمومی، مدارک عالی تحصیلی، درآمد ناخالص حدود 5000 یورو در ماه و درآمد سالانه بیشتر از درآمد متوسط این کشور برخوردار هستند می توانند برای دریافت بلو کارت فنلاند اقدام کنند.
مدارک لازم جهت اخذ ویزای کار فنلاند
- پاسپورت معتبر
- ارائه قرارداد کاری معتبر
- مدارک تحصیلی
- مدارک شناسایی
- ارائه رزومه کاری
- عکس پاسپورتی
- فرم درخواست ویزا کاری تکمیل شده
- گواهی تمکن مالی، حداقل 8000 یورو
- گواهی عدم سو پیشینه
- بیمه مسافرتی
مراحل اخذ ویزای کار فنلاند
- یافتن یک شغل مناسب برای ارائه قرارداد کاری هنگام ثبت درخواست ویزا
- انتخاب نوع ویزا بسته به نوع شغل
- جمع آوری مدارک مورد نیاز
- ثبت درخواست در کنسولگری یا سفارت فنلاند
- پرداخت هزینه درخواست ویزا به مبلغ 430 الی 500 یورو که بسته به نوع ویزا متغیر است
- انتظار برای پاسخ به درخواست ویزا
کاریابی در فنلاند
از طریق شبکه های اجتماعی، نمایشگاه های حضوری و سایت های کاریابی می توانید مشاغل مناسب را پیدا کنید و با کارفرمایان ارتباط برقرار کنید.
برخی از سایت های کاریابی فنلاند
- jobsinhelsinki.com
- oikotie.fi
- indeed.com
- glassdoor.com
- monster.fi
نرخ بیکاری در فنلاند
نرخ بیکاری نشان دهنده درصد شاغل بودن نیروی کار یک کشور است، هرچه نرخ بیکاری بالا باشد اشتغال کمتر و هرچه نرخ بیکاری پایین تر باشد اشتغال بیشتر است. پس بهتر است قبل از مهاجرت کاری این معیار مهم را بررسی کنید، زیرا اگر نرخ بیکاری یک کشور بالا باشد نیروی کار شانس کاریابی کمتری خواهند داشت و در نهایت وقت و هزینه خود را از دست داده اند. نرخ بیکاری در فنلاند حدود 6.2% است که نرخ نسبتا مناسبی می باشد.
حقوق و دستمزد در فنلاند
میزان حقوق دستمزد هر شخص بسته به نوع شغل، موقعیت شغلی، محل کار، سابقه کار، تخصص و مهارت، و… متغیر خواهد بود. به طور کلی میانگین درآمد نیروی کار در فنلاند حدود 4500 یورو در ماه و 55000 یورو در سال است.
مشاغل مورد نیاز در فنلاند
- پرستار
- مدیر فروش
- مهندس برق
- مهندس الکترونیک
- بازاریاب
- دندانپزشک
- مکانیک
- آرایشگر
اخذ اقامت دائم فنلاند از طریق مهاجرت کاری
متقاضیانی که قصد دارند ادامه زندگی خود را در فنلاند سپری کنند پس از 4 سال حضور، کار، رعایت قوانین و پرداخت مالیات منظم و دوام در فنلاند می توانند اقامت دائم فنلاند را دریافت کنند. برای اخذ تابعیت فنلاند لازم است متقاضی 7 سال به صورت مداوم در فنلاند حضور داشته باشد و بتواند این را اثبات کند.
مهاجرت کاری می تواند یک نقطه پرتاب برای پیشرفت اقتصادی در زندگی شما باشد، در عین حال تاثیر فراوانی در زندگی شما خواهد گذاشت در نتیجه باید بهترین انتخاب را داشته باشید. فنلاند کشوری با مزایای فراوان مانند درآمد بالا، امن، هزینه درمان رایگان، و… می باشد اما دارای معایبی مانند مالیات های سنگین، قدرت خرید پایین، کاریابی سخت، نرخ افسردگی بالا، و… نیز می باشد.